Biodanza en appeltaart

4 maart 2018

staat de eerstvolgende Bio- Dans & Appeltaart gepland.

Zondagmiddag van 15 – 17.30 uur in de Juliana van Stolbergschool te Castricum.

Als je wilt komen, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar juro@telfort.nl

Praktische informatie

Onderwerp: Levensvreugde

Na krokussen en sneeuwklokjes zie ik in de duinen de eerste brandnetelscheutjes verschijnen, en winterpostelein! Als je dit leest hoor je vast ook alweer de koolmees met haar vrolijke lenteroep. Het leven blijft zich continu vernieuwen op deze onze schitterende blauwe planeet! Maar oh, zo lastig om te merken dat we ouder worden!! En toch, ook hierin schuilt schoonheid en elegantie. Afscheid nemen doe je in stijl 😉 Om gezond oud te kunnen worden, ja sowieso om gezond te kunnen zijn, moeten we leren van onszelf te houden. Een echte liefdesrelatie aangaan met jezelf;) <3<3<3 Steeds weer ontdek ik manieren van mezelf om me te onderdrukken, om niet trouw te zijn aan mijn gevoel. Bv als ik naar een dansavond ga, zie ik allemaal mensen die elkaar begroeten en vrolijk met elkaar kletsen. Dan denk ik dat ik dit ook moet doen, hoewel ik eerder stil wordt van binnen en alleen maar rustig wil zitten. Ik wil er wel bij horen! Maar als ik niet doe zoals de anderen ben ik bang dat mensen daar een oordeel op hebben en ga ik me een buitenbeentje voelen. ben benieuwd hoe het zal zijn als ik de volgende keer lekker stil ga zitten, wel aanwezig, en voel hoe dit voor me is 😉

Ik nodig ons uit in de volgende dans goed te blijven voelen wat voor jou klopt, en daar bij te blijven, ook als het niet aansluit bij dat wat de groep op dat moment doet. En vertrouwen te hebben dat de levensvreugde vanzelf weer een keertje gaat opborrelen … En zo niet toch trouw te blijven aan jezelf, misschien heb je nog iets anders nodig, of gewoon nog meer tijd.

Het dansende eikenbos

  • Stil zitten
  • Niets doen
  • De lente komt
  • Het gras groeit

(Zen haiku)


Biodanza nodigt je uit om met compassie en liefde naar jezelf te kijken en in jezelf te voelen. Om te voelen wat er allemaal binnen in jou leeft, wat er wil bewegen, waar ruimte is of bv vloeibaarheid. Om gewaar te worden wat er aan angsten of verlangens in je leeft. Om jezelf toe te staan dat je ook pijn of verdriet mag voelen, of boosheid, want dat hoort allemaal bij het echte leven. Om trots te zijn op alles wat je daar van binnen voelt, het is immers van jou! Om van jezelf te houden met alles wat je bent, om liefde te voelen voor dat unieke stukje leven dat jouw naam draagt, dat jou zo bijzonder en de moeite waard maakt.