Biodanza en appeltaart

17 juni 2018

is de eerstvolgende Bio- Dans & Appeltaart, tegelijk de laatste van dit seizoen!

Zondagmiddag van 15 – 17.30 uur in de Juliana van Stolbergschool te Castricum.

Als je wilt komen, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar juro@telfort.nl

Praktische informatie

Onderwerp: Leven = spelen

De laatste keer biodanza en appeltaart was weer eens rondom heerlijk. Waarom is het dan soms extra fijn? Alles lijkt te kloppen, alles valt op zijn plek. De sfeer, de afstemming, de gekozen dansen, de gevoelens, de mensen, verbondenheid… gewoon heerlijk, ik kan het niet anders uitdrukken.

We noemen een biodanzaworkshop een vivencia, dat heb je vast weleens gehoord. Het is Spaans voor beleving, de ervaring in het nu. En dat is elke keer weer anders, zoals elk moment in je leven anders is. Je kan niet twee keer in dezelfde rivier stappen. Zo is ook deze lente anders dan alle lentes die er ooit zijn geweest. Zoals ook deze dag anders is dan welke dag dan ook, die eerder is geweest. Als je nu al meent te weten hoe deze dag wordt, leef je aan je leven voorbij. Je kijkt dan alleen maar of je verwachtingen uitkomen, het unieke van deze dag zal je missen.

Ik nodig jou en mij uit om de volgende biodanzamiddag heel bewust te beleven als een gebeurtenis die er nog nooit geweest is. Die absoluut onvoorspelbaar is. En heel erg te letten op de kleine en misschien ook grote dingen, die net een beetje anders zijn, nieuw, fris, nooit vertoond. Vaak zit hem dat in dingen die zogenaamd fout gaan, of als iemand iets eruit flapt … Laten we van al deze dingen genieten, bij onszelf en bij de ander. Laten we elkaars onvolmaaktheden waarderen 😉

Ik verheug me op jou en de dans,

Jürgen


Biodanza nodigt je uit om met compassie en liefde naar jezelf te kijken en in jezelf te voelen. Om te voelen wat er allemaal binnen in jou leeft, wat er wil bewegen, waar ruimte is of bv vloeibaarheid. Om gewaar te worden wat er aan angsten of verlangens in je leeft. Om jezelf toe te staan dat je ook pijn of verdriet mag voelen, of boosheid, want dat hoort allemaal bij het echte leven. Om trots te zijn op alles wat je daar van binnen voelt, het is immers van jou! Om van jezelf te houden met alles wat je bent, om liefde te voelen voor dat unieke stukje leven dat jouw naam draagt, dat jou zo bijzonder en de moeite waard maakt.