Biodanza

is dansen in de groep, soms in de kring, dan weer in je eentje of in tweetallen, op je eigen manier en geïnspireerd door de aanwijzingen van de docent. Vooral is biodanza genieten van dat wat er is, liefst zonder te veel verwachtingen of oordelen. Dit systeem van dansen werd ontwikkeld door de Chileense Arts Rolando Toro en is in Nederland populair geworden onder mensen die zich op het persoonlijke vlak verder willen ontwikkelen. De dansen zijn geschikt voor alle soorten mensen, het gaat er niet om hoe het er uit ziet, maar wat je van binnen voelt. Dat is wat je in de dans uitdrukt en ervaart, geheel volgens je eigen vermogens. Hierin leer je met jezelf en met de ander rekening te houden.

Het proces van biodanza werkt steeds dieper, hoe vaker je danst. Je wordt uitgenodigd om mee te bewegen in de groep, met de muziek, met het gevoel voor jezelf en met de inspiratie die de docent je aanreikt. Bij biodanza leer je steeds meer te genieten en je leert contact te maken met jezelf en anderen. Het helpt als je je kan overgeven aan wat er op het moment is, zonder al te veel verwachtingen.

We dansen op blote voeten of op zachte dansschoenen. Losse kleren zijn aan te bevelen, geen storende sieraden of sterke kunstmatige geurtjes. Evtl. kan je je eigen waterflesje meenemen. Voor het rustige gedeelte van de workshop is het handig om een vest klaar te hebben liggen, voor het geval dat je behoefte hebt aan extra warmte.